dimecres, 4 d’octubre del 2023

Les Passes, una celebració de creixement i acollida

Les Passes és una celebració tradicional de l'escoltisme que se celebra al començament de cada curs. En aquesta celebració, els infants i joves que han crescut dins l'agrupament passen d'una unitat a una altra.

La festa del Pas és una celebració solemne i formal que simbolitza l'entrada i la sortida dels membres en les unitats. Tots els membres de l'agrupament hi intervenen, des dels que ja en formaven part fins als que acaben d'arribar.

La festa del Pas té tres dimensions principals:

  • Una dimensió educativa: La festa del Pas és una oportunitat per reflexionar sobre el creixement personal i col·lectiu. És un moment per celebrar els èxits assolits i per plantejar-se nous reptes.

  • Una dimensió social: La festa del Pas és una celebració comunitària que uneix a tots els membres de l'agrupament. És un moment per compartir les experiències i els somnis.

  • Una dimensió ritual: La festa del Pas és una cerimònia que té un significat simbòlic. El pas d'una unitat a una altra representa un canvi en la vida dels participants.

El símbol del pas representa el creixement personal i l'avanç en el camí escolta. La vida és un camí en el qual les persones anem avançant, pas a pas, de petits a grans.

La celebració és una festa, una manera de compartir públicament l'alegria d'avançar per les etapes del camí escolta. Tot l'agrupament és convidat a la festa, que pot ser privada o oberta als pares i antics escoltes.

En la festa, els membres de la unitat que es queden preparen un text de comiat pels seus companys que passen d'unitat i un text de benvinguda pels que s'incorporen a la unitat. Els membres que se'n van de la unitat també preparen un comiat.

Les Passes és una celebració important en la vida d'un agrupament escolta. És una oportunitat per celebrar el creixement personal dels infants i joves i per reforçar els vincles entre els membres de l'agrupament.

Si teniu curiositat i voleu aprofundir amb el tema, podeu fer un cop d’un al llibret que ha servit d’inspiració per aquest text: La Festa del Pas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada